| Yazar |
Mesaj |
ruveyda
-=Forum Tazesi=-

|
|
1999 yılında Onur ve Özdemir'in bir araya gelip kurduğu sakin, davulda Çağrı küçükyıldız'ın da eşliğinde ilk bestelerini üretmeye başladı. 2000 yılında Cenker sakin'e dahil oldu. aynı dönemde davulu Emre Yıldız devraldı. bu kadro Boğaziçi Üniversiresi Taşoda Stüdyosu'nda provalara başladı. aynı üniversitenin bahar şenliklerinde verdikleri ilk konser,üretimin paylaşımının ilk adımıydı.
2001 yılı başlarında Emre'nin ayrılmasının ardından bir süre Onur,Özdemir ve Cenker çalışmalarına elektronik alt yapı üzerine çalarak devam ettiler. aynı yılın yaz aylarında, Soner bu üçlüğe katıldı. böylece sakin bugünkü nihai kadrosuna katılmış oldu. ardından konserler geldi...
sakin,2002 yılındaki Taşkışla şenliklerinde,Taşoda konserlerinde sahne aldı. 2003 yılı Ağustos ayında Fethiye'de düzenlenen KayaFest'e katıldı. bir yandan da grup "artık gel","son","suçsuz rüya","kayboluş","öteki"ve "elif mak-bul" isimli şarkıların yer aldığı,ilk demosunu hazırladı. 2004 yılında,İstanbul'un Babylon ve Manhattan gibi önemli sahnelerinde konserler verdi. Beyoğlu Tünel Sanat ve Barışarock festivallerinde de dinleyicileriyle buluştu.
2005 yılı daha çok beste yazılımı üzerine çalışmalarla ile geçti ve yeni bir demo kaydı ile sonuçlandı. içinde "denek hayatım","laleler beyaz","kırmızı oda","edepsiz komeya" ve "temiz" isimli şarkıların bulunduğu bu ikinci demo ile prodüktör Volkan Gürkan'a ulaştılar.
2006 yılı, Sakin'in daha geniş kitleler tarafından duyulmaya başlandığı yıl oldu. bu yıl boyunca,grup beste yazarlılığını dahada geliştirdi ve repertuarı arttı,verilen konserler oldukça sıklaştı. İstanbul'da,Peyote ve Balans'ta gerçekleşen konserlerin yanında,Ankara ve Eskişehir'de de sahne aldılar. öte yandan Volkan Gürkan'la albüm öncesi prodüksiyon sürecine girdiler. İnce elenip,sık dokundu. herkes ona göre ayağını denk aldı ve nihayet 2008 başında sakin ilk albümü olan "Hayat"ı Rakun Yapım etiketiyle müzik piyasasına sürdü.
Cenker - Bass Gitar
Onur - Gitar/Vokal
Soner - Davul/Vokal
Özdemir - Gitar/Vokal
Grupla ilgili ayrıntılar için;
Yalnızca kayıtlı üyeler linkleri görebilir! Burdan Kayıt Olun veya Giriş yapın! |
Yalnızca kayıtlı üyeler linkleri görebilir! Burdan Kayıt Olun veya Giriş yapın! |
|
|
|
|
_________________ acıları sevmezsen,mutluluk sana rüya..kaçılmaz hiçbirşeyden,yuvarlaktır bu dünya!!!!
|
|
 |
    |
 |
NeoRock
Forum Yöneticisi

|
|
| Değişik bir soundları var, umarım kariyerlerinde başarılı olurlar..
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
korebe
Moderator

|
|
Sevgili moderatörümüz Ruveyda'nın tavsiyesi üzerine dinlemeye başladığım ve vazgeçemediğim gruplar arasına girmeyi başaran bir grup Sakin...
Canlı performanslarını henüz pc ekranı dışında hiç bir yerde izleyemedim ama ekran başından bile enerjilerini hissettiriyorlar bana.
Kısacası iyi ki varlar...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
SoLiTuDe666
-=Forum Tazesi=-

|
|
"Denek Hayatım" adlı parça sağlam olmuş.Başarılı bir grup ne diyelim , yolları açık olsun.Başarılar...
|
|
|
|
_________________ FaRkLı GöRüNSq D€
AyNı ş€LeeRi aNLatıOR w€ YaŞıOrS
|
|
 |
      |
 |
selva
-=Gelişen Üye=-

|
|
Albüm gerçekten çok güzel.Denek Hayatım ı dinlediğimde sevmiştim çok. Onun dışında albümdeki tüm parçalar çok sağlam.Cenker de çok iyi
|
|
|
|
_________________ hiç korkmasam da bazen korkmak güzeldir.
|
|
 |
     |
 |
DeNüSS..
-=Forum Tazesi=-

|
|
Bu grubun ismini açıkçası duymamıştım. (yani burda görnene kadar) . sizin yazdıklarınıza göre en hoşu "Denek Hayatım"dır diyip ilk onu dinledim. ve gerçekten çok hoşuma gitti.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
lostmermaid
-=Forum Tazesi=-

|
|
| banada ilk bi arkadaşm göndermişti..denek hayatım ve kırmızı oda yı ama ismi yazmıyodu inatlada söylemedi gııcık...sonra tabi bu sonra bir yıl falan sanırım...gördümde içime su serpildi...o deilde neden üşenip araştırmadıysam:)
|
|
|
|
 |
    |
 |
madwitch
-=KopuK=-

|
|
Bana ilk kuzenim dinletti bi şarkılarını...
Laleler Beyaz adlı şarkıları da güzel ben tvde canlı performanslarını izledim iyiydiler başarılar diliyorum Sakin'e...
|
|
|
|
_________________ aletin tellerine böyle vurulursa
bu ses çıkar
ve
kelimeler
art arda böyle sıralanmalı ki
notalara öyle yakışsın
ve
sen