Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder  
Yazar Mesaj
NeoRock
Forum Yöneticisi

greece.gif
MesajTarih: Per Nis 03, 2008 15:18  Mesaj konusu:  PearLJam ile Söyleşimiz.. Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Site yönetimimizde yer alan, paylaşımcı ve yardımsever arkadaşımız PearLJam ile Metal Müzik üzerine yaptığımız kısa söyleşi..

Evet Ceyhun, öncelikle çoğunlukla dinlediğin müzik türlerini ve bu türlerin sendeki etkilerinden kısaca bahseder misin bizlere?

- MeLodic Death MetaL & bLack MetaL.. Kendimi bulduğum müzik türleri bunlar aslında. M.D.M'de melodilerin ön planda olması ve bu oluşu sağlamak, ayrıca melodilerdeki bu farklılıgın en iyi şekilde sağlanabilmesi için harcanan çaba beni bu müzik türüne çekti diyebilirim. Black Metal ise zaten Death Metal ile yakın türdedir. Daha sert ve daha karanlık sözleri sevenlere hitap eder. Çok olmamakla beraber dinlemeyi sevdiğim bir tür.

Metal müzik ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Aslında uluslararası birçok festivalde gruplarımız yer almakta artık. Ve yurtdışı albüm satışları da gerçekleşiyor yerli metal gruplarımızın. Sence Türkiye'de yeterince ilgi görmemelerinin sebepleri ne olabilir? Yolda görsek tanımayız gibi birşeyde mümkün bu usta müzisyenleri.

- Aslında yeni değil, 90'lardan beri Türk Metal grupları zaten Avrupa'daki festivallerde yer alıyor. Önce oralarda ünlü olup sonra Türkiye'de adı duyulan gruplar var. Bunun nedeni Türkiye'deki metal dinleyicisinin ve piyasasının sınırlı oluşu, sözlerin Türkçe olmaması, metal müziğin daha popülerleşmemesi.
Burada 200 tane metal grubu varsa. Norveç'te 1000 tane vardır. Ama arabeskte Norveç'i geçeriz bak :p

İdol saydığın gruplar ve müzisyenler hiç kuşkusuz vardır. Bunların etkilendiğin yönleri ve diğer müzisyenlerden farkı nedir senin için?

- Guns'n Roses ve Pink Floyd etkilendiklerim arasında. Yaptıkları müziklerle adeta dünyayı değiştireceklerine inanmışlar ve sonra da gitarı ellerine alıp söylemişler şarkılarını. Öncü olmaları ve yaptıkları müziğin hâla konuşuluyor olması gayet takdire değer ve benim takdiri mi de almış bulunmaktalar.

Metal kültürünü nasıl buluyorsun ülkemizde. Senin bakış açına göre gerçekten sağlam bir kitle var diye düşünüyor musun? Yoksa halen çok yolumuz varmı?

- Metal müzik daha popülerleşmedi. Kulağa hâla yabancı geliyor. Metal diyince insanlar sadece Metallica veya Led Zeppelin'i anlıyor. Yani bunlar da en popüler gruplar. Ama hiç yoktan iyidir.
Geçenlerde de bir soru sorulmuştu bana. Rock'ın popüler olmasının sebebi, yeni jenerasyon mu? yoksa pop müzik dinleyenlerin Rock'a kayması mı? Aslında ikisinin de etkisi var tabi. Ama pop müzik dinleyenler Rock'a kaydı. Metal müziğin yaygınlaşması da aynen Rock gibi olacak. 10 sene öncesinde kliplerde distortion duyuyor muyduk bu kadar?

Metal müzikte dil kavramına nasıl bakıyorsun? Türkçe sözlü Black veya Death hep bir önyargıyla ikinci plâna itilmişti. Ama son yıllarda Türkçe albümler de oldukça ses getirdi. Sence Türkçe yakışıyor mu bu türlere?

- Bu soru aslında Türk Metal gruplarıyla da çok alakalı. Çünkü bildiğiniz üzere bu gruplar sözlerini İngilizce yazıyorlar. Neden olarak da Türkçe metal müziğe uymuyor diyorlar. Bu bence onların bahanesi.
Türkçe brutal vokal yapan biri çıksa daha önce hiç duyulmadığı için garip gelecek. Fakat zamanla alışılacak ve bu bir temel olacak Türkçe metal müziğe. Ayrıca bir şarkıyı dinlerken o şarkıyı sevmemizin sebeplerinden biri şarkının sözleriyle kendimizi özdeşleştirmemiz, mesela kaç tane yabancı metal grubun sözleri seni beni çağrıştırıyor? Bu da önemli tabiki..

Bu aralar çok takıldığın, tavsiye edeceğin bir albüm varmı? Nedir bu albümde buldukların, seni etkileyen yönler mesela?

- Disarmonia Mundi var. Death Metal tarzında. 2004 yılında çıkardıkları Fragments Of D-generation'da ne kadar şarkı sözleri beni cağrıştırmasa da , gerçekten iyi yazılmış ve bestelenmiş. Grubun yeri geldiğinde çoklu vokal kullanması grubu benim için daha anlamlı kılmakta. Severek dinliyorum kendilerini.

RockDream hakkında görüşlerini alalım son olarakta. Sence nasıl bir ortam var sitemizde şu an?

- Site gerek tasarımı gerekse içeriğiyle gerçekten bir çok forum sitesinin üzerinde. Yapılan paylaşımlar söyleşiler çok kaliteli. Site gün geçtikçe kendini yenilemekte ve gelişimini sürdürmekte. Ortama gelecek olursak bu ara arkadasları daha ilgili görüyorum, site içerisinde karşılıklı iletişim ve ilgi beraberliği doğuruyor kesinlikle. Sana ve diğer arkadaşlara teşekkürler sağlam kalın Smile

Vakit ayırdığın için teşekkürler, RockDream'le kal..

Aslan Gender:Male OfflineNeoRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Caduuu
-=Forum Azmanı=-
-=Forum Azmanı=-

blank.gif
MesajTarih: Per Nis 03, 2008 16:56  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

FarkLı SoruLarLa GüzeL ßir SöyLeşi OLmuş İkinizinde Emeğine SağLık )

Yengeç  OfflineCaduuu kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Lucyfire
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

sweden.gif
MesajTarih: Pts Nis 07, 2008 22:37  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bende keyifle okudum söyleşinizi. Sorularda cevaplarda oldukça iyi.

Yengeç Gender:Female OfflineLucyfire kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
wampiria
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

romania.gif
MesajTarih: Pts Nis 07, 2008 22:42  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

yorumlara katılıyorum arkadaşlar ceyhun ve neorock arkadaşlarımızada teşekkür ederiz bu söyleşi için

Koç Gender:Female Offlinewampiria kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
DarkenLord
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

bahamas.gif
MesajTarih: Pts Nis 07, 2008 22:53  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

- Disarmonia Mundi var. Death Metal tarzında. 2004 yılında çıkardıkları Fragments Of D-generation'da ne kadar şarkı sözleri beni cağrıştırmasa da , gerçekten iyi yazılmış ve bestelenmiş. Grubun yeri geldiğinde çoklu vokal kullanması grubu benim için daha anlamlı kılmakta. Severek dinliyorum kendilerini.

Wink aynen katılıyorum. söyleşinizide çok beğendim devamını bekliyoruz..

Boğa Gender:Male OfflineDarkenLord kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
KHazA
-=Gelişen Üye=-
-=Gelişen Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Pts Nis 07, 2008 22:55  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Böylece daha yakından tanımış olduk yönetici arkadaşımızı : ) Selamlar.

Kova Gender:Male OfflineKHazA kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
PearLJam
-=Daimi Üye=-
-=Daimi Üye=-

taiwan.gif
MesajTarih: Sal Nis 08, 2008 12:21  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Life Is A Lemon And I Want My Money Back..

Balık Gender:Male OfflinePearLJam kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
korebe
Moderator
Moderator

blank.gif
MesajTarih: Per May 01, 2008 20:03  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Evet yakından tanımış olduk Rolling Eyes
Devamını diliyoruz Rolling Eyes

Kova Gender:Female Offlinekorebe kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
NeoRock
Forum Yöneticisi

greece.gif
MesajTarih: Per May 01, 2008 20:06  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

korebe demiş ki:
Evet yakından tanımış olduk Rolling Eyes
Devamını diliyoruz Rolling Eyes

Amacımız zaten böyle kıyıda köşede kalmış cevherleri keşfedip müzik dünyasına kazandırmak Embarassed

Aslan Gender:Male OfflineNeoRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
MissDraconian
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

sweden.gif
MesajTarih: Çar May 07, 2008 18:28  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Metal müzikte Türkçe'yi çok iyi kullanan gruplarımız var. Moribund Oblivion buna en iyi örnek olsa gerek. Güzel düşünceler, teşekkürler..

Aslan Gender:Female OfflineMissDraconian kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder  

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
Rock | Metal | Heavy Metal | Black Metal | Death Metal | Doom Metal
kurye | evden eve nakliyat
Site içerisindeki materyallerin kaynak gösterilmeden kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.
Copyright © 2007 RockDream.Net

phpBB © 2001-8 phpBB GroupSite Haritası RSS Sitemap