Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder  
Yazar Mesaj
NeoRock
Forum Yöneticisi

greece.gif
MesajTarih: Çar Arl 19, 2007 01:08  Mesaj konusu:  Öztürk Röportajı Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Rock müziğin alternatif ve güçlü sesi Öztürk ile kariyeri, yeni albümü ve Türkiye'de Rock Müzik konularını işlediğimiz özel röportaj.

Öncelikle teklifimizi kabul edip bu yoğun döneminizde bizlere vakit ayırdığınız için teşekkürler. Yeni albüm gerçekten çok başarılı bir yapım, bu konuda da tebrik ederiz sizleri. Sorularımıza geçebiliriz artık.

İlk olarak müzik hayatınızı kısaca özetlermisiniz bizim için? "Sigara" , "Abflex" ve "Kronik" gruplarında başlayan müzik yolculuğunuz var ve sonra solo albümler. Ne gibi fark veya aşamalar oldu size göre müziğinizde bu süreçte?

Öncelikle cover grupları kurarak müzik hayatına başladım. Bu bana hem sahne tecrübesi hemde performansıma olumlu yansıması açısından önemli idi. 95 yılında albüm hazırlıklarına başladım ve Güneş Sensiz Doğacak albümü 97 Şubat'ında çıktı. O zamanlar yeteneğim sayesinde albüm yapma fırsatı yakaladım ve ilk albümümü yaptım. Uzun bir sürenin ardından Deniz Yılmaz ile birlikte Vasiyet'in bestelerini yapıp kendi evimizde kaydedeceğimiz Vasiyet albümünün hazırlıklarına başladık ve 2002 yılında Vasiyet albümü çıktı. Bu arada cover grupları ile sürekli barlarda çaldım. Tabi sonra ise işte albümüm diyeceğim Öztürk isimli albümünün hazırlıkları, kaydı derken sonunda çıktı..

İlk albümünüz 1997 çıkışlı "Güneş Sensiz Doğacak" aslında o dönem göz önüne alındığında oldukça farklı ve alternatif bir sound'la hazırlanmıştı ve halen bile dinleyici olarak keyif aldığım albümlerden birisi, eskimeyen türden farklı bir yapıt bana göre. Size göre bu albüm hakettiği değeri ve karşılığı alabildimi?

Aldığını söyleyemem esasında tanıtım kısmında başarılı olsakta konser vs fazla olmaması sebebiyle hep bir köşede kaldı. O zamanlar gerçi bu kadar konser alanları, festival de yoktu. Benim sabit grup bulmamda zordu açıkcası. O yüzden pek sonrası gelemedi..

2002'de "Vasiyet" albümü yayınlandı ve aslında müziğiniz açısından doruk noktası oldu diyebiliriz. Fakat yeterince tanıtım olmadığını düşünüyorum bu albüm için. Albümde ; "Vasiyet, Yalnızım, Sonunda, O'nun Hikayesi" gibi aslında Türkçe Rock adına ortalamaların çok üstünde parçalar vardı ama yinede bu parçaları hiç dinlememiş olanlar da oldukça fazla. Bu albümde eksik olan müzik şirketinin tanıtım ve reklamda yetersiz kalmasımıydı yoksa medyanın ilgisizliğimi?

Açıkcası o albüm; bestecilik, söz yazarlığı, yorumculuğuyla gurur duyduğum bir albüm. Deniz Yılmaz'ında emeğini görmezden gelemem tabiki ama çıkarmak zorunda kaldığımız Elenor Müzik Rock bir albümü prodüksiyonunu tam olarak yapamadı. Tabiki medyanın da dikkatini çekecek bir organizasyonda yapmadık. O albümdeki şarkılar yıllar sonra bile değerlendirilecek potansiyeldedir bana göre zaman içinde. Umarım şarkılarıda dinleyicisine ulaşır uzun zaman sonra.

Demir Demirkan, Deniz Yılmaz, Hayko Cepkin, Asrın Tuncer ve son olarakta Özlem Tekin gibi Rock müzik adına çok önemli isimlerle gerek kendi albümünüzde gerekse farklı projelerde yer aldınız. Bunlar başarı sayılabilir bana göre. Size göre Öztürk Rock müzik piyasasında olabileceği yerde mi? Yoksa bunca önemli projeye, sanatsal çalışmaya ve başarılı parçalara imza atmanıza rağmen halen hak ettiğiniz karşılığa ulaşamadığınızı düşünüyor musunuz?

Ben hiçbir zaman neredeyim, nerde olmalıyım diye düşünmedim açıkcası. Ben sadece üretim yapıp sevdiğim şarkıları söyledim. O kaygı'yı hissetseydim işimdeki samimiyeti kaybederdim sanırım. Bundan sonra da sadece iyi şarkılar yapıp söylemeyi düşünüyorum.

Son albümden biraz bahsedelim isterseniz. Tam anlamıyla olması gereken Öztürk sound'ı ile hazırlanmış bir albüm bana göre. Mastering kısmıda İngiltere'de hazırlanmış. Bu albümdeki farklar nelerdir? Ve ilk tepkiler ne yönde?

ilk önemli farkı bestelerin tamamının bana ait olması. Sözlerin ise Özlem'le düet olan Ben Uyurken isimli parçanın Belda Öztürk'e ait, diğer bütün sözler benim. Bu albüm 9 yıllık bir hayalin ürünü, bu kadar zamanda kazandığım tecrübe birikimlerimi aktardığım bir albüm. Bir başka özelliği ise grup müziği olması. İlk defa bir grup kurup albümde ve canlı performansda benimle birlikte yer alacak, ilk demolardan son etabına kadar içime sinen ve işte benim albümüm diyebildiğim. Gerçek anlamda ilk albümüm bu, onun için ismini Öztürk olarak koydum.

"Aldırma" ile çok iyi bir çıkış yaptınız ama albümde en az "Aldırma" kadar dinleyiciyi etkileyecek sözlere ve sound'a sahip birçok parça var. Özlem Tekin ile düet yaptığınız "Ben Uyurken" isimli parça da çok başarılı bir yapım. Çok değişik ve ilgi çekici bir klip çalışması olmuş. Bundan sonraki klip çalışmaları için bir program yapıldı mı? Kaç klip düşünüyorsunuz bu albüm için mesela?

Evet yapıldı tabiki. Açıkcası albümdeki parçalardan çok memnunuz. Dinleyenlerden gelen reaksiyon da çok olumlu. Gitme, Gülümse, Sır, Ben Uyurken diğer klip için öne çıkan adaylar. Biz ilk önce Gitme'ye çekmeyi düşünüyoruz. O şarkının klibide çok iyi olmalı, acele etmeden çok iyi bir klip çekmeyi istiyoruz açıkcası..

Baktığımız zaman albümleriniz arasında yaklaşık 5 senelik aralar var. Bu plânlı ve birikim açısından da olması gereken süre mi size göre? Yoksa isteğiniz dışında mı oluşuyor bu uzun aralar? Çünkü hemen hemen her sene albüm veya EP yayınlayan sanatçılar da mevcut. Böyle bir müzik piyasasında 5 yıl çok uzun geliyor dinleyici açısından.

Diğer albümlerde uzun süre benim elimde değildi. Git gide zorlaşan bir müzik endüstrisi ile karşı karşıyayız ama bu albümde çok titiz ve sabırlı davrandım. Dinleyicilerime hep bekleyin ama beklediğinize değecek diyordum. Yanılmadığımı dinleyenler şimdi söylüyor. Umarım bir daha bu kadar uzun sürmez ama ne kadar ara olursa şarkılar daha kaliteli ve güzel oluyor. Zamanın şarkılar üzerinde olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum..

Genel olarak ülkemizdeki Rock Müzik Kültürü açısından düşünceleriniz nelerdir. Bir sanatçı olarak baktığınızda ne gibi eksiklikler var size göre. Veya yeterli, olması gereken düzeyde miyiz sizce?

Ülkemizdeki Rock müzik kültürü henüz çok genç. Eksikler varsada zaman içinde kendi içerisinde düzeliceğine eminim. O kadar aceleci de olmak doğru değil. İşte Rock Müzik patlaması deniliyor ama henüz tam bir patlama olmadı. Yavaş ve emin adımlarla gitmek lazım. Herkesin herkese köstek değilde destek verme zamanıdır.

Bundan sonraki projeleriniz nelerdir. Yeni albümün promosyon ve konser dönemindesiniz şu an için ama bu dönemin bitimiyle birlikte yeni ne gibi projeleriniz var uzun vadede?

Evet bu dönemin sonunda yeni albüm projem var. Bu 5 yıllık arada baya şarkı yaptım. Hemen o şarkıları düzenleyip kaydetmek istiyorum..

Son olarak RockDream'cilere ve dinleyicilerinize bir mesajınız var mı?

Orjinal albüm konusunda bir kaç cümle söylemek isterim aslında.
Bizler deneyimli ve imkanları olan insanlarız. Biz bir şekilde yine albüm kaydedebiliriz ama yeni gelecek olan gruplar çok fazla zorluk çekiyorlar bu konuda. Eğer kaliteli, farklı müzikler duymak istiyorsak orjinal cd almanızı isterim, çok teşekkürler..

Vakit ayırıp bizlerle birlikte olduğunuz için tekrar teşekkürler. İlerleyen dönemlerde tekrar söyleşilerimizde sizinle olmak dileğiyle, hoşçakalın..

Aslan Gender:Male OfflineNeoRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
PearLJam
-=Daimi Üye=-
-=Daimi Üye=-

taiwan.gif
MesajTarih: Çar Arl 19, 2007 02:03  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Gerçekten çok teşekkür ederiz NeoRock..Öztürk hakkında bilinmesi gereken herşey bu röportajda var. 2.video klibin 'Gitme' ye çekilme olasılığının olmasını öğrenmek de gerçekten çok sevindirici.Tekrar teşekkürler paylaşımın için .

Life Is A Lemon And I Want My Money Back..

Balık Gender:Male OfflinePearLJam kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
miniqmortospaa
-=KopuK=-
-=KopuK=-

turkey.gif
MesajTarih: Çar Arl 19, 2007 02:11  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Paylaşım İçin Çok Teşekkürler..
Ellerine Sağlık.

Akrep Gender:Female Offlineminiqmortospaa kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
KHazA
-=Gelişen Üye=-
-=Gelişen Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Çar Arl 19, 2007 09:55  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Sonunda gün ışığına çıktı.Röportaj için teşekkürler.

Kova Gender:Male OfflineKHazA kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Amy_Lee
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

blank.gif
MesajTarih: Çar Arl 19, 2007 10:05  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

10- Son olarak RockDream'cilere ve dinleyicilerinize bir mesajınız var mı?

Orjinal albüm konusunda bir kaç cümle söylemek isterim aslında.
Bizler deneyimli ve imkanları olan insanlarız. Biz bir şekilde yine albüm kaydedebiliriz ama yeni gelecek olan gruplar çok fazla zorluk çekiyorlar bu konuda. Eğer kaliteli, farklı müzikler duymak istiyorsak orjinal cd almanızı isterim, çok teşekkürler..

Teşekkürler Öztürk Smile

OfflineAmy_Lee kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
DarkenLord
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

bahamas.gif
MesajTarih: Per Arl 20, 2007 06:34  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Sağlam röportaj olmuş, sağol paylaşım ve emeğin için

Boğa Gender:Male OfflineDarkenLord kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
HateChrist
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

norway.gif
MesajTarih: Per Arl 20, 2007 19:33  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Böyle başarılı bi albüm bekliyordum, canlı performansı çok iyi bu albümlede hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum. teşekkürler paylaşım için

Yay Gender:Male OfflineHateChrist kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Bia
-=Gelişen Üye=-
-=Gelişen Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Pts Arl 24, 2007 03:57  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

TeŞekkürLer..

Zaman sen diyorLar çareSi qeç de naSıL qeçerSen..qeç biLdiğin qibi..

İkizler Gender:Female OfflineBia kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Pathfinder
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Pzr Oca 06, 2008 20:16  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

albümü satın aldım, tasarımı falanda çok iyi. bana göre çok başarılı bi müzisyen öztürk, daha iyi tanıtımı yapılmalı aslında. röportajda hoş olmuş sağol paylaşım için

Akrep Gender:Male OfflinePathfinder kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder  

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
Rock | Metal | Heavy Metal | Black Metal | Death Metal | Doom Metal
kurye | OYUNLAR | Evden Eve Nakliye | Evden Eve Nakliyat | chat | Araç Kiralama | Sürücü Kursları | Araba Videoları | türkçe mp3 indir | evden eve nakliyat | nakliyat | Tattoo | dövme | Estetik | evden eve nakliyat | mp3 dinle | Chat | Sohbet | Sohbet | evden eve nakliyat | ilahi indir | müzik | Sesli Chat
rock, metal, punk, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, müzik enstrumanları ve aletleri
Site içerisindeki materyallerin kaynak gösterilmeden kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.
Copyright © 2007 RockDream.Net

phpBB © 2001-8 phpBB GroupSite Haritası RSS Forum Haritası