| Yazar |
Mesaj |
paRaNoiaCmetaL

-=KopuK=-

|
|
Orphaned Land, İsrailli bir oryantal metal müzik grubudur. Grup Yahudi ve doğu geleneklerini barındıran bestelerini Doom/death tarzıyla çalar.
Orphaned Land, Sahara (1994) albümü ile death metal ile oryantal müziği birleştirerek bir ilke imza attı. 1996'da çıkardıkları El Norra Alila albümlerinde müzik kalitelerini geliştirdiler. Arap ve Yahudi melodilerini barından albümlerinde Müslüman ve Musevi birlikteliğini savundular. El Norra Alila, kelime anlamı olarak Arapça'da ve İbranice'de Karanlıkların ve aydınlıkların Rabbi anlamına gelir.
Ut veya kanun benzeri doğuya özgü çalgı aletlerini şarkılarında kullanan Orphaned Land, 2004'te çıkardıkları Mabool albümleri ile bağlama da çalmaya başladı. İncil'deki Nuh Tufanı'nı konu alan albüm, 12 şarkıdan oluşuyor.
Albümleri
Sahara (1994)
El Norra Alila (1996)
Mabool (2004)
Son hali
Kobi Farhi - Vokal
Yossi Saharon (Sassi) - Gitar ve Geleneksel Enstrümanlar (Ud, Buzuki, vb.)
Matti Svatizky - Gitar
Uri Zelcha - Bas Gitar
Avi Diamond - Davul
Shlomit Levi-Bayan
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
CursedAngel
-=Forum Tazesi=-

|
|
İsrail'in incisi. 'kompleksiz grup nasıl olur?' işte bu sorunun cevabını herkese gösterdiler...
Ayrıca Kobi benden daha iyi Türkçe konuşuyor
|
|
|
|
_________________ ...Feel the PAIN...
|
|
| |
     |
 |
paRaNoiaCmetaL

-=KopuK=-

|
|
bu bilgiler güzel bee yahudimsn sen eheh
|
|
|
|
_________________ Şeytanın bakireliğini ben Bozdum...
|
|
 |
      |
 |
UnBaLaNcEd
-=Gelişen Üye=-

|
|
bu grubu türk sandıydım ya
helal olsun ama mükemmell müzik yapıyolar
ve savundukları düşüncede ders olucak nitelikte...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
saturnus
-=Forum Tazesi=-

|
|
Oryantal metal nedir ya Çok ilginç bir grup bunların değişik bir hikayeleri vardı diye hatırlıyorum ayrıca ben.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
DamnedSouL
-=Forum Tazesi=-

|
|
Hikayeleri ilginçti bana da bir arkadaş anlatmıştı bir ara ama tam hatırlamıyorum. Oryantal metal de ayrı bir ilginçlik zaten.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Agnostic_Front
-=Forum Tazesi=-

|
|
| Mabool albümleri ile başlattıkları akımı çok başarılı buluyorum. Müziklerine de bu başarılı yansıdı bence.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Hellheim19
-=Forum Tazesi=-

|
|
| Paradise Lostla bir ilişkileri var bunların ayrı olarak. Tam olarka neydi hatırlamıyorum ama ortak bir projeleri vardı hatırladığım kadarıyla. Hatta bir afiş problemi falan olmuştu.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Marduk21
-=Forum Tazesi=-

|
|
| El Norra albümlerinde fazla dinsel ögeler var bence. Bu kadar yoğunluk da albümün asıl hedeflediği amacı gruba çok daha uzaklaştırıyor.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Erevoni
-=Forum Tazesi=-

|
|
| Bizim bütün çalgılarımızı son derece başarılı kullanan ender ve nerdeyse tek grup sanırım. Ney, kanuni gibi enstrümanları aşırı derecede iyi kullanma başarısını gösteriyorlar.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|