| Yazar |
Mesaj |
Caduuu
-=Forum Azmanı=-

|
|
Yer:
Psikanalizin doğumu arifesindeki 19.yüzyıl Viyana'sı. Entelektüel ortamlar. Hava soğuk.
Karakterler:
Nietzsche: Henüz iki kitabı yayımlanmış, kimsenin tanımadığı bir filozof. Yalnızlığı seçmiş. Acılarıyla barışmış. İhaneti tatmış. Tek sahip olduğu şey, valizi ve kafasında tasarladığı kitaplar. Karısı, toplumsal görevleri ve vatanı yok. İnzivayı seviyor. Tanrıyı öldürmüş. 'Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır,' diyor. Daha sonra 'kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?' diyecek. Ümitsiz.
Breuer: Efsanevi bir teşhis dehası. Ümitsizlerin kapısını çaldığı doktor. Psikanalizin ilk kurucularından. Kırkında, bütün Avrupalı sanatçı ve düşünürlerin doktoru olmayı başarmış. Güzel bir karısı ve beş çocuğu var. Zengin. Saygın. Hayatı boyunca 'ama' pozisyonunda yaşamış biri.
Freud: Breuer'in arkadaşı. Henüz genç. Geleceği parlak. Şimdi yoksul.
Salomé: Erkeklerin başını döndüren kadın. Çekici. Özgür. Evliliğe inanmıyor.
Bazen aynı anda birçok erkekle beraber oluyor. Sanatçıları ve düşünürleri tercih ediyor. Kırbacı var.
Konu:
Ümitsizlik.
Birgün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salomé Nietzsche'den habersiz Breuer'e gelir. 'Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz. Ona yardım edin,' der. Breuer Salomé'yi tekrar görebilmek umuduyla 'peki' der.
Ve varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade... ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar...
Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere...
|
|
|
|
_________________ OLmadığım Yeri Düşünüyorum, ÖyLeyse Düşünmedğim Yerdeyim..
|
|
|
    |
 |
Caduuu
-=Forum Azmanı=-

|
|
| Şu An ßu Kitabın OrtaLarındayım ßaşLarda Sıkıcı geLsede Şuanda Okumam İçin ÇekiLdiğimi Hissediyorum. Niçeyi Azda oLsa Tanımak İsteyenLere ve FarkLı DüşünceLer Görmek İsteyenLere Tavsiye EdebiLirim. AçıkLamanın Sonunda Dendiği Gibi "Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere... "
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
NeoRock
Forum Yöneticisi

|
|
| Nietzsche düşüncelerini en çok benimsediğim düşünürdür. Onunla ilgili yazılar da her zaman ilgimi çekmiştir. Paylaşım için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Vgroove
-=Forum Tazesi=-

|
|
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.
Fizolof abinin kelamlarının ardı arkası kesilmez,ayarlarının sonu bucagı yoktur.
Paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
_________________ Bir yerdeki haksızlık, adalet için heryerdeki tehlikedir.
|
|
 |
    |
 |
Epitaph
-=Gelişen Üye=-

|
|
Müzik temelde bizde belli bir oranda güç kazanan yaşam duygusunun özünde gizli olan acıyı anlatır; müziğin verdiği heyecanın yapısındada bu acıdan uzaklaşıp onu uzaktan izleme düşüncesi vardır.
bu da başka bi sözü ...gzl paylaşım saolasın
|
|
|
|
_________________ kibrimin gölgesinde kalan şevkatimle dinlen
|
|
|
    |
 |
AnNoX
-=Gelişen Üye=-

|
|
Caduu. GüzeL bi kitap. Ortalarına kadar sıkılabilirsin.
Ancak %60'ından sonra kitap seni içine tutsak edebiLir.
Herkese tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Caduuu
-=Forum Azmanı=-

|
|
| yOk %60 ßekLememe Gerek kaLmadı %20'den Sonra Sardı AsLında ßeLkide 10 ve Şuan ßitirmeme sadece 20 sayfa kaLdı Ağırdan aLıyorum ßitmesin Diye : )
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
AnNoX
-=Gelişen Üye=-

|
|
| Alıntı:
|
|
Ağırdan aLıyorum ßitmesin Diye : )
|
zaten kitabın en kötü yönüde o =)
bitmesin devam etsin diye ıkınıosun. bi devamı bi sürekliliği olsun istiosun ama içinde kalıo =(
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Caduuu
-=Forum Azmanı=-

|
|
ve Finish. GüzeL ßitti Ya Arada İçinden ßirkaç Söz Seçip ßiryere Kaydederim ßeLki çok anLamLı DüşünceLer Vardı Çünkü İçinde..
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
DaPhNeE
-=KopuK=-

|
|
| Nietzsche kendi döneminin olduğu gibi hemen her dönemin öne çıkan düşünürlerindendir. İnsanın biraz daha yaşanılan olaylar karşısında dış dünyayı sorumlu tutmasından çok önce kendisini yargılaMası gerektiğini benimsetmeye çalışmıştır. Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|