Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder  
Yazar Mesaj
Leviathan
(Lupa)

turkey.gif
MesajTarih: Per Tem 10, 2008 19:10  Mesaj konusu:  Lucretius Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

LUCRETIUS

Lucretius (İ.Ö. 98'e doğru - İ.S 55),Latin şairi.Yaşamı konusunda elde pek bilgi bulunmayan Lucretius'un (asıl adı Titus Lucretius Carus'tur.), epikurosçu bir okulun bulunduğu Rodos Adası'nda bir süre kaldığı sanılır. Efsaneye göre bir aşk iksiri içerek sarhoş olmuş ve ayık dakikalarında -De Natura Rerum- (Doğanın Egemenliği Üzerine) adlı şiiri yazdıktan sonra kendini öldürmüştür.

Lucretius'tan alıntılar

"bedenimizin gereksinimleri o kadar az ki;bedenimizinden acıyı uzak tutalım,kendimize yeni zevkler bulalım yeter.doğamız bundan başka bir şey istemez; evimizin önünde,gecenin geç saatlerine kadar toplanmayan zengin sofrayı aydınlatan meşaleleriyle,altından genç adam heykelleri olmasa ne olur? salonumuz gümüşlerle,altınlarla ışıl ışıl parlamasa,ud müziğinin yankılanacağı oymalı tavanlarımız olmasa ne olur?oysa doğa bize ne lüksler sunar.insanlar dostlarıyla birlikte bir dere kenarında,çimenlerin üstünde,koca bir ağacın gölgesialtında oturup neredeyse hiç para harcamadan hoş vakit geçirip rahatlayabilirler.hele de güneş parlıyorlarsa ve yılın o mevsiminde yeşil çimenlerin üstünde çiçekler açmışsa ne güzel."

''öyleyse sessizce boyun eğmek
devletin dümenini tutmaktan iyidir.''

''Evren değişmez yasalara mahkumdur. doğaüstü korkulara yer yoktur. insan atomlardan meydana gelmiş bir bileşimdir ve içinden çıktığı boşluğa geri dönecektir.''

“erkekler aşk söz konusu olduğunda birbirleriyle dalga geçerler ve onlara bu alçaltıcı aşkı revâ gören venüs’ü yatıştırmak için birbirlerine öğütler verirler; bahtsızlıklarının farkında bile olmadan ...”

"çocukların kör karanlıktan korktuğu gibi bizde aydınlıktan korkarız, çocukların karanlıktan dehşetle beklediklerinden daha korkunç olmayan şeylerden"

"nonne videmus
qid sibi quisque velit nescire et quarere semper,
commutare lucom quasi onus deponere possit."
"görmüyor muyuz
bocalıyor insan, aranıyor hep,
yer degistiriyor, yükünü atmak ister gibi."

"varlıklar hiçlikten doğamaz, memmius!
ve hiçliğe dönmeyeceklerdir doğduktan sonra.
belki kuşkulanıyorsun dediklerimden
çünkü gözle görülmez sözünü ettiğim atomlar
sana bir kanıt daha: görülmedikleri halde
varlıklarını kabulleneceğin gövdeler üstüne."

OfflineLeviathan kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
lostmermaid
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

blank.gif
MesajTarih: Cum Tem 11, 2008 00:00  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

"ölümü geciktirmek sonsuzluğu kısaltmaz"
"ben varken ölüm yok , ölüm varken ben yokum , o halde korkacak ne var?"

gibi sözlerin sahibesi he bide ömer hayyam ın bu son söze benzer rubaisi:

"ben olmayınca bu güller bu selviler yok,
kızıl dudaklar mis kokulu şaraplar yok,
sabahlar, akşamlar, sevinçler, tasalar yok,
ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok."

Balık Gender:Female Offlinelostmermaid kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder  

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
Rock | Metal | Heavy Metal | Black Metal | Death Metal | Doom Metal
Sesli Chat | Güzel Resimler | Ekonomi | Emre Aydın |
Site içerisindeki materyallerin kaynak gösterilmeden kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.
Copyright © 2007 RockDream.Net

phpBB © 2001-8 phpBB GroupSite Haritası RSS Sitemap