| Yazar |
Mesaj |
DaPhNeE
-=KopuK=-

|
|
Ünlü Rus yazarı L. N. Tolstoy,1908 yılında, Abdullah EI-SÜHREVERDİ'nin Hindistan'da basılmış 'Hz. Muhammed'in Hadisleri' kitabını okumuştur. Okuduğu hadislerden bir risale (kitapçık) tertip etmiş, bunu Rusya'nın 'Posrednik' adlı yayınevinde bastırmıştır.
Rus halkı ve özellikle Rus aydınları, L. N. Tolstoy'u ilahi bir kuvvete sahip gibi seviyorlardı ve onun İslamiyet’i kabul etmesinin duyulmasının Rus toplumu içinde İslam'a güçlü bir akım başlatabileceğini biliyorlardı. Bu yüzden de Tolstoy'un Hz.Muhammed'in hadislerinden derlediği kitapçığını KGB gibi Rus istihbarat birimleri gizli tutmaya, unutturmaya ve basılmasını engellemeye çalışıyorlardı. Tolstoy, bu risale (kitapçık) ile Rus okurlarını, Hz. Muhammed'in hadisleriyle tanıştırmıştır. Hadislerden seçtiği konularda 'fakirlik' ve 'eşitlik' gibi kavramları esas almış, Rus halkına ve onları aldatanlara bir ders verir nitelikte olmasına özen göstermiştir.
Tolstoy, seçip kitapçık haline getirdiği bu hadislerle, gerçek adalet ve eşitliğin, gerçek kardeşlik ve fedakarlığın yerinin İslam olduğu, hatta insana saygı ve sevginin ve daha ötesinin de yerinin yine İslam olduğunu vurgulamak istemiştir...
Prof. Dr. Telman Hurşidoğlu ALİYEV
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
findnewdreams
-=KopuK=-

|
|
| bugünlerde kuran geri kalmıştır dien bakanlara ....:
|
|
|
|
_________________ Yaratıcı ruhumuza fısıldar ve kalbimizle konuşur.Fısıltıyı dinle…
|
|
 |
    |
 |
LORD
-=Gelişen Üye=-

|
|
| bu kitapta çelişkeler var okudum ama çeviriyi yapan müslümanlık penceresiyle baktığı için kitabın önsözünde bazı yerlerde saçmalamış mesela tolstoyun kömünizimden kurtulup müslümanlığı seçip doğru yolu bulduğundan bahsetmiş ama yanlış bir tanımlama kömünizm bir yönetim şeklidir asla bi din olamaz hem insanların düştüğü koca bi çelişkide budur komünist olan bi insanın dini inanışı olmaz diye... Tolstay komünizmi bırakıp müslümanlığa geçmemiştir Hristiyanlığı bırakıp müslümanlığı seçmiştir işin açıkcası çevirmen burda saçmalamış. Tolstoyda bazı yerlerde saçmalamış mesela müslamınlığı Muhammedilik diye nitelemiş çok yanlış bi terim bu Muhammedilik diye birşey yok müslümanlık diye bişey vardır peygamberimiz bile böyle terimleri sevmezlerdi....
|
|
|
|
daha sonra yaparım hayatın felsefesini
|
|
|
     |
 |
|
|
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti gönderemezsiniz Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
|
|