Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder  
Yazar Mesaj
NeoRock
Forum Yöneticisi

greece.gif
MesajTarih: Pts Şub 11, 2008 17:29  Mesaj konusu:  Bertuğ Cemil Röportajı Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Rock müziğin son dönemlerdeki en önemli temsilcilerinden Bertuğ Cemil ile RockDream.Net için yaptığım çok özel söyleşi.

İlk olarak röportaj teklifimizi kabul edip bizlere vakit ayırdığınız için teşekkürler..

Rica ederim,ne demek,zevkle...

Öncelikle müzikâl geçmişinize kısaca değinir misiniz bizler için?

1992'ye kadar amatörce önce klavye-vokal sonra gitar-vokal olarak başladı müzik yaşantım. Sonra Cengiz Köroğlu'yla tanışıp Jazz-Stop'ta çalmaya başladım. Daha sonraki 14 yıl içerisinde Kaos, Sustain, Funk Doctors, Direnen Mızıkacılar, Feridun Düzağaç ve daha bir çok isimle sayısız bar ve konser performansı sergiledim. Bu zaman zarfında sürekli ürettim ve demolar yaptım. En nihayet ilk albümüm "Duygusal Tuzaklar" 2006'da Tmc etiketiyle yayınlandı...

Solo projeleriniz, Kaos ve Sustain ile başlayan müzik yolculuğunuzda ne gibi dönemler geçirdiniz? O günlerdeki Bertuğ Cemil ile şu anda müziğin zirvesine ilerleyen Bertuğ Cemil arasında ne gibi farklar var size göre? Müziğinizde değişimler oldumu zaman içerisinde?

Bu süreyi elimden geldiğince değişik tarzlarda müzik dinleyip çalarak, sindirmeye çalışarak geçirdim aslında. Bir yandan hayatımı müzikle idame ettirip, bir yandan da bir müzisyen, şarkı yazarı ve şarkıcı olarak elimden geldiğince gelişmeye çalıştım. Zira eğitimli bir müzisyen olmadığım için benim için tek yol; çalmak-çalmak ve çalmaktı. O günlerden bu yana tek fark var, bugün artık o günlerde yaptığım her şeyin sentezi gibiyim. Tarzlar üzeri bir yaklaşımın peşinden gitmeye çalıştım hep, çünkü öncelikle müziğin tam da kendisini sevdim…Değişimler her zaman oldu ve olacaktır, ama hiç bir zaman eskiyi terkederek değil, hep üstüne ekleyerek…

"Duygusal Tuzaklar" aslında sizin yaklaşık 14 senelik birikim ve hayalinizin gerçekleştiği bir proje oldu. Bir dinleyici olarak melodik zenginlik beni çok memnun etti. Genel olarak ele aldığımızda sizi yeterince tatmin ettimi bu albüm ve hak ettiği karşılığı alabildiğinize inanıyor musunuz?

Öncelikle memnun olmanız beni de memnun etti Embarassed Bir başlangıç ve tanışma gibi gördüğüm ilk albümümden çok memnunum. Zira albüm öncesi dönem çok uzundu ve bu dönemi iyi anlatmalıydık. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Hak ettiği karşılığı ilgi-saygı ve sevgi olarak aldı. Üzerine koyarak yürüyebileceğim bir yol açtı ilk albüm önümde sanırım…

Sizin dışınızda albümde ön plâna çıkan ikinci isim Cengiz Köroğlu. Böyle başarılı bir müzisyenin varlığıda bana göre albümün geneline pozitif şekilde yansıyarak uzun süre eskimeyecek bir yapım olarak karşımıza çıktı. Doğru yapımcı ve plak şirketi seçme konusunda çoğu yeni isim sorun yaşayabiliyor. Genç müzisyen arkadaşlarımıza bu konuda önerileriniz neler olabilir?

İlk söyleyebileceğim, acele kararların çok zarar verebileceğidir. Bu tür bağlılıklar bana göre yürekle de yapılması gereken bağlılıklardır ve gerçekten hissetmek gerekir. Sizin için doğru olduğuna inandığınız kişilerle çalışmak, müzik hayatınıza yapabileceğiniz en büyük iyiliktir.

İlk albümünüzün bu denli geç çıkması, nerdeyse müzikâl yaşantınızın 14. senesinde yapmış olmanız albüme olumlu veya olumsuz yansıdımı? Yani bir birikimden bahsedebilir miyiz bu konuda?

Bence olumlu yansıdı. Albümümü tüm birikimimle yaptım ve kaydederken pişmedim, piştikten sonra kaydettim gibi bir durum oldu. Tabi çok önce yazılmış bir çok şarkı var albümde, tereddütle bakanlar oldu, o yıllar içerisinde çıksaydı daha başarılı olurdu albüm diye… Haklı oldukları bazı şarkılar da var hakikaten 90’ların soundlarına sahip olan. Ancak benim için öncelikle şarkıların evrenselliği gelir. İyi şarkı, iyi şarkıdır bence ve bu konuda piyasanın genelinden farklı düşündüğümü söylemeliyim. Yani, rüzgar nereye eserse oraya gitmekten imtina ederim.

Genel olarak ülkemizdeki Rock Kültürü ve müzikâl kaliteyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Size göre daha çok yolumuz varmı yoksa olabildiğince başarılı bir piyasaya zaten sahip miyiz?

Türkiye’nin çok köklü ama bir o kadar da dağınık bir rock kültürü var. Bu dağınıklık ta, müzik sektörleşmeden geçmeyecektir. Öncelikle müzik endüstrisinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, daha sonra da tüm tarzların “poplaşmadan” kendi mini-endüstrilerini oluşturup, söz gelimi kendi firmaları, kendi medyalarıyla yola devam etmeleri gerekir. Bunların hepsinin yavaş da olsa oluşmakta olduğunu görüyoruz memlekette. Bu geçiş döneminde üretebilen, bunu paylaşabilen ve bu çabaları destekleyen herkese alkış tutmak gerekir. Sound, groove gibi olmazsa olmaz kavramlar müziğimize daha fazla girdikçe, gelişim daha da hızlanacaktır. Müzikalite yavaş yavaş gelişecektir, zira dünya müziğine açılmamış daha milyonlarca kulak olduğunu düşünüyorum.

Bir sanatçı olarak en büyük sorununuz belkide korsan müzik sektörü. Size göre bu konuda ne gibi önlemler alınabilir? Albüm maliyetinin düşürülmesi, satış fiyatlarının daha aşağılara çekilmesi gibi önlemler yeterli olurmu sizce?

Kesinlikle yeterli olmaz. Bu konuda biraz karamsarım açıkcası. Çünkü bizlerin elinde değil olay, alıcıların bilinçlenmesi çok önemli. İnternet çok önemli ve büyük bir enstrüman, onu başkalarının emeğini heba etmeden kullanmayı oğrenmemiz gerekir. Muyap-Msg-Mesan gibi kuruluşların bu konudaki çalışmaları gerçekten ümit verici. Müzikseverler olarak bizlerin de bu çalışmalara elimizden geldiğince destek olmamız şart. İyimser olduğum tarafsa şu; müzik üretme ve yeni müzik dinleme ihtiyacı bakidir. Zor olacak, ama Türk müziği bu karanlık dönemi atlatacaktır.

Müzikâl anlamda etkilendiğiniz, kendinize idol sayabileceğiniz isimler varmı? Varsa eğer bunların müziğinize katkısı ne yönde oldu acaba?

Türkçe sözlü şarkı yazma anlamında idollerim Ortaçgil, Kızılok, B.Özlemi ve MFÖ’dür. Özellikle müzik yaşantımın ilk yıllarını bu isimleri özümseyerek geçirdim. Gitaristlik konusunda idollerim Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Jeff Beck ve Robben Ford’dur. En ekilendiğim gruplar Deep Purple, Led Zeppelin, Toto ve Tower Of Power’dir. İdolum olan starlarsa Sting-Seal ve Prince’dir. Yani akustik tabanlı Türk müziği-funk-rock-blues ve pop harmanı bir müzisyenim. Bunun sebebi de yukarıda saydığım müzisyen ve gruplardır. Embarassed

Bundan sonraki uzun vadeli projeleriniz nelerdir? Yeni albüm çalışmaları veya başka projeler varmı tasarladığınız acaba?

Çok şükür üretim hiç bitmiyor bende. İkinci albüm için çalışmalarım ağır ve sağlam bir şekilde devam ediyor. Bunun yanı sıra ileride dizi, film ve belgesel alanlarında çalışmalar yapmak istiyorum. Ayrıca en büyük hayalim Türkçe sözlu bir rock’n roll trio albümü yapmak ilerde, tabi canlı kaydedilmek kaydıyla. Bir de tamamen akustik ve yarı elektronik birer albüm de hayalim. Bakalım…

Son olarak RockDream üyelerine bir mesajınız varmı?

Müziksiz kalmasınlar, sevgilerimle…

Aslan Gender:Male OfflineNeoRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
LORD
-=Gelişen Üye=-
-=Gelişen Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Pts Şub 11, 2008 21:19  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bu adamı hiç dinlemem ama şarkısında bi söz vardı beni sevmeyen kadını ben hiç sevemem diye bence haklıda....

ben bu zıkkımı içmek için içerim
ama içerken düşünmem neden içiyorum diye
daha sonra yaparım hayatın felsefesini

Yengeç  OfflineLORD kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
madwitch
-=KopuK=-
-=KopuK=-

turkey.gif
MesajTarih: Pts Şub 11, 2008 21:36  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Benim gördüğüm nadir kaliteli insanlardan birisi.
Şarkılarını da çok sewiyorum dinlenilecek kişilerden biri.
Başarılı ve de kalıcı olacağına inanıyorum.
Röportaj için çok sağol Neorock...Very Happy

kelimeler
art arda böyle sıralanmalı ki
notalara öyle yakışsın
ve
sen
öyle atmalısın ki kendini
denize doğru
yaşanacak yeri kalmamış bu sokaklara
anca böyle veda edilir!

Terazi  Offlinemadwitch kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
avrilcence
-=Daimi Üye=-
-=Daimi Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Sal Şub 12, 2008 18:22  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

ben bertuğ cemilin şarkılarını çok beğeniorum bence gayet başarılı PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER..

Ben yağmadım bakışlarına
Hangi güneş şimdi baharı getirecek bana?
Kadehlerimiz ayrılığa kalkmadıki hiç ..!
Ben nasıl içebilirim yokluğuna....

Aslan Gender:Female Offlineavrilcence kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
AngeLOfDeath
-=Gelişen Üye=-
-=Gelişen Üye=-

norway.gif
MesajTarih: Cum Şub 15, 2008 00:40  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Başarılı bir müzisyen, bazı şarkıları gerçekten süper. paylaşım için sağol

Boğa Gender:Female OfflineAngeLOfDeath kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Bia
-=Gelişen Üye=-
-=Gelişen Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Cmt Şub 16, 2008 02:43  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Neden biLmiyoRum ama bu aDamı çOk Seviyorum :$

€Line ,ağzıNa sağLık NeoRock (;

Zaman sen diyorLar çareSi qeç de naSıL qeçerSen..qeç biLdiğin qibi..

İkizler Gender:Female OfflineBia kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Usipia
-=Daimi Üye=-
-=Daimi Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Cum Şub 22, 2008 17:32  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

adamın şarkılarıda güsel seside güsel seviyorum ben

Gender:Female OfflineUsipia kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
MorbidiA
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Cum May 16, 2008 23:53  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Hasret şarkısı çok iyidi , hala defalarca dinlerim.

Balık Gender:Female OfflineMorbidiA kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
PunkeR
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Cum May 16, 2008 23:53  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Keyifliydi teşekkürler Smile

Boğa Gender:Male OfflinePunkeR kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Seboist
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif

Farklı vokal yapan başarılı bir müzisyen bence.Röportaj için teşekkürler.

Gender:Female OfflineSeboist kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder  

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
Rock | Metal | Heavy Metal | Black Metal | Death Metal | Doom Metal
kurye | OYUNLAR | Evden Eve Nakliye | Evden Eve Nakliyat | chat | Araç Kiralama | Sürücü Kursları | Araba Videoları | türkçe mp3 indir | evden eve nakliyat | nakliyat | Tattoo | dövme | Estetik | evden eve nakliyat | mp3 dinle | Chat | Sohbet | Sohbet | evden eve nakliyat | ilahi indir | müzik | Sesli Chat | şarkı sözleri
rock, metal, punk, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, müzik enstrumanları ve aletleri
Site içerisindeki materyallerin kaynak gösterilmeden kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.
Copyright © 2007 RockDream.Net

phpBB © 2001-8 phpBB GroupSite Haritası RSS Forum Haritası