| Yazar |
Mesaj |
MrsRebelgirl
-=Forum Tazesi=-

|
|
Yalnızca kayıtlı üyeler linkleri görebilir! Burdan Kayıt Olun veya Giriş yapın! |
İris Galey, 1936 İsviçre doğumlu. 9 yaşında ailece İngiltere'ye göç ettiklerinde dört yıl boyunca babası tarafından seks amacıyla kötüye kullanılıyor. Babasının intharından sonra İsviçre'ye dönüş. Enstitü. İlk evlilik, Psikolojik tedavi. İkinci evlilik. Yeni Zelanda'ya göç. Pfingst cemaatı ile tanışma. Uzun yıllar süren yazma süreci. 'Babam Öldüğünde Ağlamadım' liste başı oluyor. 1990'da hayat hikayesinin 2. bölümü yayımlanıyor: 'Ruh Tecavüzcüleri'. Iris Galey dünya çapındaki Ensest Survivers hareketine katılıyor.
Iris, sırrını açıkladığında 14 yaşındaydı. İki gün sonra babası kendisini vurarak intihar etti. Bir kız enstitüsüne gönderilen Iris, bir daha bu konuyu asla açmadı. Ta ki, 40 yıl sonra Yeni Zelanda'da, televizyonda ensest üzerine bir program görüp kendi hayat hikayesinin trajedisini yazmaya başlayıncaya kadar... Ensest üzerine yazmak hala pek dokunulmamış bir tabudur. Yeni istatistikler, ensestin çok daha yaygın olduğunu göstermesine rağmen (sadece İsviçre'de yılda 45000 olay oluyor), kurbanları o yüzkarası utançlarını ve acılarını paylaşmaya cesaret edemiyorlar.
Iris Galey, hayatını kötü bir karabasan gibi belirleyen, ihanete uğramış çocukluğunun tanıklarından yapıyor bizi. Kendisi için ümitsizce dileklerde bulunurken, yazısıyla da hem hissetmek hem de hisettirmek istiyor.
Güzel bi kitap bence...
Gerçek hayat öyküleri seven varsa okumalı çok etkileyici
|
|
|
|
_________________ I won't show mercy on you now
|
|
 |
    |
 |
SummerWine
-=Daimi Üye=-

|
|
| bu kitabı sanırım 12-13 yaslarımdayken okumustum.ve ergenliğe yeni adım attığım o dönemde öylesi bi kitabı okumak beni hayli etkiledi.çünkü orada tasvir edilen "baba(!)"ya benzer birini gördüğümde aklıma o kızın yasadıkları gelir.insanoğlunun ne kadar çirkinleşebileceğini anlatan bir kitap.umarım gelecekte böyle böyle şeyleri yasamayacak ve ve en önemlisi yaşatmayacak sağlıklı beyinler varolur..
|
|
|
|
_________________ Bazen Yıldızları süpürürsün,farkında olmadan.Güneş kucağındadır, bilemezsin.Bir çocuk gözlerine bakar,arkan dönüktür.Ciğerinde kuruludur orkestra,duymazsın.Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun,anlamazsın uçar gider,koşsan da tutamazsın.
|
|
 |
     |
 |
TanTra
-=DreameR=-

Şehir: Batakhanelerinin En Batak Hanesinde. AŞK'a Karşılık Şarap'ına Oynan Poker Masasından...

|
|
| bu kitabı bende hatırlıyorum bi kaç sene önce okumuştum. ve gherçekten insanın içini titreten bir kitap. ve bu kitaba verilecek en güzel ismi bulup vermişler. hele okurken bunların hepsinin gerçekten yaşanmış olay olduğunu bilmek insanın içini daha kötü yapıyor..
|
|
|
|
|
|
 |
        |
 |
MrsRebelgirl
-=Forum Tazesi=-

|