Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder  
Yazar Mesaj
MrsRebelgirl
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Pzr Oca 13, 2008 18:58  Mesaj konusu:  Babam Öldüğünde Ağlamadım Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Yalnızca kayıtlı üyeler linkleri görebilir!
Burdan Kayıt Olun veya Giriş yapın!

İris Galey, 1936 İsviçre doğumlu. 9 yaşında ailece İngiltere'ye göç ettiklerinde dört yıl boyunca babası tarafından seks amacıyla kötüye kullanılıyor. Babasının intharından sonra İsviçre'ye dönüş. Enstitü. İlk evlilik, Psikolojik tedavi. İkinci evlilik. Yeni Zelanda'ya göç. Pfingst cemaatı ile tanışma. Uzun yıllar süren yazma süreci. 'Babam Öldüğünde Ağlamadım' liste başı oluyor. 1990'da hayat hikayesinin 2. bölümü yayımlanıyor: 'Ruh Tecavüzcüleri'. Iris Galey dünya çapındaki Ensest Survivers hareketine katılıyor.

Iris, sırrını açıkladığında 14 yaşındaydı. İki gün sonra babası kendisini vurarak intihar etti. Bir kız enstitüsüne gönderilen Iris, bir daha bu konuyu asla açmadı. Ta ki, 40 yıl sonra Yeni Zelanda'da, televizyonda ensest üzerine bir program görüp kendi hayat hikayesinin trajedisini yazmaya başlayıncaya kadar... Ensest üzerine yazmak hala pek dokunulmamış bir tabudur. Yeni istatistikler, ensestin çok daha yaygın olduğunu göstermesine rağmen (sadece İsviçre'de yılda 45000 olay oluyor), kurbanları o yüzkarası utançlarını ve acılarını paylaşmaya cesaret edemiyorlar.
Iris Galey, hayatını kötü bir karabasan gibi belirleyen, ihanete uğramış çocukluğunun tanıklarından yapıyor bizi. Kendisi için ümitsizce dileklerde bulunurken, yazısıyla da hem hissetmek hem de hisettirmek istiyor.

Güzel bi kitap bence...
Gerçek hayat öyküleri seven varsa okumalı çok etkileyici Sad

Yengeç Gender:Female OfflineMrsRebelgirl kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
SummerWine
-=Daimi Üye=-
-=Daimi Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Pzr Oca 13, 2008 19:59  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bu kitabı sanırım 12-13 yaslarımdayken okumustum.ve ergenliğe yeni adım attığım o dönemde öylesi bi kitabı okumak beni hayli etkiledi.çünkü orada tasvir edilen "baba(!)"ya benzer birini gördüğümde aklıma o kızın yasadıkları gelir.insanoğlunun ne kadar çirkinleşebileceğini anlatan bir kitap.umarım gelecekte böyle böyle şeyleri yasamayacak ve ve en önemlisi yaşatmayacak sağlıklı beyinler varolur..

Bazen Yıldızları süpürürsün,farkında olmadan.Güneş kucağındadır, bilemezsin.Bir çocuk gözlerine bakar,arkan dönüktür.Ciğerinde kuruludur orkestra,duymazsın.Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun,anlamazsın uçar gider,koşsan da tutamazsın.

Gender:Female OfflineSummerWine kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
TanTra
-=DreameR=-
-=DreameR=-

Şehir: Batakhanelerinin En Batak Hanesinde. AŞK'a Karşılık Şarap'ına Oynan Poker Masasından...
turkey.gif
MesajTarih: Pts Oca 14, 2008 18:12  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bu kitabı bende hatırlıyorum bi kaç sene önce okumuştum. ve gherçekten insanın içini titreten bir kitap. ve bu kitaba verilecek en güzel ismi bulup vermişler. hele okurken bunların hepsinin gerçekten yaşanmış olay olduğunu bilmek insanın içini daha kötü yapıyor..

Koç Gender:Male OfflineTanTra kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etYIMMSNMICQ
MrsRebelgirl
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Pts Oca 14, 2008 18:41  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

evet kesinlikle...
insanın etkilenmemesi mümkün değil zatenn =(

Yengeç Gender:Female OfflineMrsRebelgirl kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Gothic
-=Gelişen Üye=-
-=Gelişen Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Sal Oca 15, 2008 11:27  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Güzelmiş..

Oğlak Gender:Male OfflineGothic kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder  

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
Rock | Metal | Heavy Metal | Black Metal | Death Metal | Doom Metal
kurye | evden eve nakliyat | betsson
Site içerisindeki materyallerin kaynak gösterilmeden kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.
Copyright © 2007 RockDream.Net

phpBB © 2001-8 phpBB GroupSite Haritası RSS Sitemap