Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder  
Yazar Mesaj
diSHEkaos
Moderator
Moderator

turkey.gif
MesajTarih: Çar Haz 11, 2008 15:36  Mesaj konusu:  Atatürk'ün Safiye'ye yazdığı söylenen mektup Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

“30 yıl süren bir aşk”

Michael Blum Safiye Behar ve Atatürk’le olan ilişkisini şöyle anlatıyor: “Yahudi bir birahane işletmecisinin tek kızı olan Safiye Behar genç yaşında farklı bir çizgi belirleyerek Marksist ve feminist bir yaşam sürdürdü. Atatürk’ü babasının sahibi olduğu barda tanıdı. Çevresindekilerin engellemelerine rağmen otuz yıl sürecek tutkulu bir ilişki yaşadılar. Bu süre içerisinde Mustafa Kemal Latife Hanımla, Safiye Behar ise Günay Tütünci isimli biriyle evliydi. ikisi de aralarında yaşanan ilişkinin sır olarak kalmasını tercih etti.” Blum, hikayeyi kendisine, geçen yıl Chicago’ya yaptığı ziyaret esnasında tanıştığı mimar Melih Tü-tüncü’nün, Behar’ın torunu sıfatıyla anlattığını söylüyor. Kimilerine göre bu hikaye kurgu gibi gelse de Blum, ‘Atatürk’ün, Safiye’ye yazdığı 1911, 1923 ve 1932 tarihli üç mektup bu ilişkinin kanıtı olmaya yeter” diye düşünüyor.

İşte Atatürk’ün Safiye’ye yazdığı söylenen mektup

Benim tatlı Safiyem, Sana, birkaç gün önce küçük bir yaralanma nedeniyle geldiğim İskenderiye’deki hastaneden yazıyorum. Ama endişelenme, iyiyim. Nuri ve Fuat şu anda yanımdalar ve onların refakati beni çok memnun ediyor. Geçen defa bahsettiğin Alman filozofun ismi neydi? Keşke kitaplar yanımda olsaydı Şu anda okumak için bolca vaktim var. Öyle çok sıkılıyorum ki. Sana muhteşem bir doğum günü dilerim. Seni çok fazla düşünüyorum. Lütfen selamlarımı babana, Ali’ye ve Zeuve Birahanesi’ndeki eski dostlara ilet. Tüm kalbim ve sevgimle, MK 20/11/1911 İskenderiye

Gender:Female OfflinediSHEkaos kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder  

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
Rock | Metal | Heavy Metal | Black Metal | Death Metal | Doom Metal
kurye | evden eve nakliyat | betsson
Site içerisindeki materyallerin kaynak gösterilmeden kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.
Copyright © 2007 RockDream.Net

phpBB © 2001-8 phpBB GroupSite Haritası RSS Sitemap