Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder  
Yazar Mesaj
NeoRock
Forum Yöneticisi

greece.gif
MesajTarih: Çar May 14, 2008 15:43  Mesaj konusu:  Almora "Kıyamet Senfonisi" Röportajı.. Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Türkiye'nin en önemli Senfonik Gothic Metal grubu Almora'nın söz yazarı ve kurucusu aynı zamanda sitemizin köşe yazarlarından Soner Canözer ile, grubun son albümü "Kıyamet Senfonisi" üzerine yaptığım hoş söyleşi..

- Merhaba, ilk olarak; yoğun bir dönemde bizleri kırmayıp bu söyleşimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

İlginiz için asıl ben teşekkür ederim. Sorularınızı yanıtlamak benim için büyük bir keyif.

- "Kıyamet Senfonisi"ni birkaç kelimeyle anlatırmısınız öncelikle bizlere. Albümün hazırlık aşamasından yayınlanmasına kadar süreç nasıldı?

Albümün konseptini belirleyerek şarkıları yazmaya başlamamdan çıkışına kadar albümün hazırlanış süreci 2 yılı buldu.
Önce albümün hikayesini yazdım, hikaye çevresinde söz-müziği şekillendirdim ve daha sonra da kayıt aşamasına sıra geldi. Oldukça meşakkatli geçen bu süreçten sonra
Kıyamet Senfonisi dinleyicilere sunulmuş oldu. Bu vesile ile başta Bilge Kocaarslan, Duygu Şahin ve Ogün Sanlısoy olmak üzere albümde yer alan tüm müzisyen dostlarıma
ve albüm soundundaki emeği nedeni ile Başar Ünder'e teşekkürlerimi iletiyorum.

- İlk Türkçe Sözlü Gotik Rock albümü olarak yine önemli bir ilk'e imza attınız. Daha öncede böyle birçok önemli projeye imza attınız
ilk'leri gerçekleştirerek. Genel olarak; dinleyici kitlesi ve müzik sektörümüzü ele alırsak, ülkemiz ne denli hazır sizce bu yeniliklere?
Yıkılması gereken tabu'lar varmı halen Rock ve Metal müziğin önünde sizce?

Rock ve metal müziğin algılanış biçimindeki yanlışlar her geçen gün biraz daha azalıyor. Bu sevindirici. Ancak sert soundlu rock müzik
Türkçe yapılamaz tabusu halen var bazı çevrelerde. Sanırım aşılması gereken en önemli tabu bu.

- Albümde kariyeri oldukça başarılı olan Roger Lian imzası var ve New York'ta da yürütülen bir mastering çalışması ile bu albüm hazırlandı. Ayrıca albüm kapağıda yine Kanada'lı bir sanatçıya ait. Böylesine önemli isimlerle hazırlanmış bir albümden beklentileriniz çok büyüktür hiç kuşkusuz. Şu ân'a kadar hak ettiğiniz karşılığı alabildiğinizi düşünüyormusunuz?

Evet albüm hakettiği ilgiyi gördü bence. Gerek önemli müzik yazarlarının ve gerekse Almora dinleyicisinin taktirini kazanmış olması
benim için en önemli ödül. Kısacası herşey yolunda gidiyor.

- Albümde çok zengin bir melodik içerik var yine. Ama bunun yanında belki de herkesin hemfikir olduğu bir konu da sözlerdeki etkileyicilik. Doğru kelimeler, doğru anlatım, şarkılarınıza gerçektende bir masal havası katıyor. Şarkı sözü oluşturma konusunda seçici misiniz,
yani bir şarkı üzerinde çok uzun süre uğraştığınız oluyormu sözleri oluştururken?

Güzel yorumların için çok teşekkür ederim. Şarkı sözleri -özellikle Türkçe olanlar- üzerine çok yoğunlaşıyorum. Bazen bir şarkı sözünü çok kısa zamanda yazabilirken bazen uzun haftalar, aylar alabiliyor.

- Daha önce Hakan Aysev ile ortak çalışmalarınız olmuştu. Bu albümde de Ogün Sanlısoy ile bir parça yaptınız. İkiside çok önemli ve tarzlarında
artık ustalaşmış isimler ama birbirlerinden çok farklı müzik yaptıklarıda bir gerçek. Sizinle ortak çalışmalarında ikiside çok başarılıydı.
Sizce bu sizin melodik zenginliğinizden kaynaklı mı yoksa bu isimlerin müzikâl birikiminin sonucu gelen bir başarı mı? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Çalışmaları beğendiğin için sevindim, çok sağol. Aslında bu çalışmalar tamamen şarkıların ortaya çıkması sonrasında solistlerini çağırması ile oldu.
Her iki değerli sanatçıyı da, yazdığım şarkıların onlara uygun olacağını ve bu şarkıları onların seslendirmesinin mükemmel olacağını düşünerek
albümlere konuk olarak davet ettim. Sağolsunlar onlar da beni kırmadılar. Sonuçlar da çok güzel oldu bence.

- Albümün bir de yurtdışında yayınlanan "The Judgement Symphony" isimli İngilizce versiyonu var. Bu albüm için düşünceleriniz nelerdir,
sizce uluslararası anlamda ses getirecek bir yapım oldumu? Uluslararası anlamda beklentileriniz ne yönde acaba?

Bu yorumu tabii ki albümü dinleyenlere bırakmak lazım, ama zaten ben iyi olduğuna inanmadığım hiç bir şeyi dinleyiciye sunmuyorum.
Bu doğrultuda bu albümün başarılı olacağına ve gerçekten iyi olduğuna kanaat getirdiğimi söyleyebilirim. İlerleyen günlerde albümün
dünyada yayınlanacağı ülkeler olacak ve o zaman İngilizce versiyonun başarısını test etme şansım olacak. Bu arada, albümün
İngilizcesinden önce Türkçe versiyonunun, çıktığı haftada dünyanın dört bir köşesinden yayın yapan bir çok internet sitesinde yer
aldığını da eklemeliyim.

- Albüm çıktı ama tabi yine üzücü bir konu satışların pek iç açıcı olmaması. Çünkü gözardı edilemeyecek büyüklükteki bir korsan sektörü
var ve albümü milyonlarca kişi dinlemesine rağmen satışlar bunun çok altında. Bu gibi konular ilerdeki albümleriniz için sizi karamsarlığa
itiyormu? Herşeye rağmen mücadeleniz devam ediyor tabiki ama kaliteli yapımlar için büyük harcamalar olması da kaçınılmaz günümüzde..

Aslında doğrusunu söylemek gerekirse, Kıyamet Senfonisinin satışından benim bir şikayetim yok satışlar gayet iyi gidiyor.
Albüm çıktığı günden beri popüler rock satış listelerinde ilk onda yer alıyor ve hatta bir numaraya kadar yükseldi. Bu ilgi çok güzel bir müzisyen için.
Bundan şikayet edersem nankörlük etmiş olurum. Ama genel anlamda müzik dünyasına bakarsak eski tirajlardan bahsetmek olanaksız. Bu tüm isimler için böyle. Ama internetin getirdiği büyük bir avantaj da var, artık bir müzik hiç bir aracı kurum/kişi olmadan dünyanın heryerine kolaylıkla
ulaşabiliyor. Amatör veya yeraltındaki müzisyenler bu şekilde müziklerini insanlara sunabiliyorlar.

- Albümle ilgili yeni haberleriniz varmı dinleyicilerinize? Su Masalı'nın klibi yayınlandı en son. Yeni klipler ve programı kesinleşen
konserleriniz varmı şu an için?

Yeni bir klip çalışması planlıyoruz yakın zamanda, onun dışında festivallerle görüşmeler sürüyor, gelişmeleri
Yalnızca kayıtlı üyeler linkleri görebilir!
Burdan Kayıt Olun veya Giriş yapın!
ve
Yalnızca kayıtlı üyeler linkleri görebilir!
Burdan Kayıt Olun veya Giriş yapın!
adreslerinden takip edebilirsiniz.

-Son olarak RockDream'cilere bir mesajınız var mı ? :)
Onlara sevgi ve selamlarımı gönderiyorum:)

Vakit ayırıp bizlerle bu söyleşiyi yaptığınız için teşekkürler. Tekrar görüşmek dileğiyle..

İlginiz ve vakit ayırdığınız için asıl ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar, başarılar.

En son NeoRock tarafından Pzr Haz 01, 2008 20:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi.
Aslan Gender:Male OfflineNeoRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Caduuu
-=Forum Azmanı=-
-=Forum Azmanı=-

blank.gif
MesajTarih: Çar May 14, 2008 16:17  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Çok hoş bir röportaj oLmuş. Almora uzun zamandır takip ettiğim bir grup ve son takıntım : ) Soner Canözer'inde köşe yazısını ve buradaki röportajını keyifle okudum. Umarım başarıları katlanarak devam eder..

Yengeç  OfflineCaduuu kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
SummerWine
-=Daimi Üye=-
-=Daimi Üye=-

turkey.gif
MesajTarih: Çar May 14, 2008 18:54  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Albumdeki sözler mükemmel.Özellikle "iyiler Siyah Giyer" beni tam onikiden vurdu diyebilirim. "Benim inandığım ölümsüz masallarım var!!!" Keyifle dinlediğim bir şarkı.. Hoş bir söylesi olmuş.. Teşekkürler Soner Canözer.. Teşekkürler Neo...

Bazen Yıldızları süpürürsün,farkında olmadan.Güneş kucağındadır, bilemezsin.Bir çocuk gözlerine bakar,arkan dönüktür.Ciğerinde kuruludur orkestra,duymazsın.Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun,anlamazsın uçar gider,koşsan da tutamazsın.

Gender:Female OfflineSummerWine kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
SoLiTuDe666
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Çar May 14, 2008 23:17  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

son zamanlarda benimde fazla dinlediğim bir grup , ayrıca birhayli başarılılar ... başarılarının devamını diliyorum ... parçaları da mükemmel olmuş...

Koç Gender:Male OfflineSoLiTuDe666 kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Zeta
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Cum May 16, 2008 22:33  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Kesinlikle harika bir albüm! Halen dinlememiş olanlarımız varsa çok şey kaçırmışlar demektir bana göre.. Röportaja gelince oldukça başarılı sorularda cevaplada okunmak için kendine çekiyor adeta. Teşekkürler.

Koç Gender:Female OfflineZeta kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
TahLeN
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

germany.gif
MesajTarih: Cum May 16, 2008 22:45  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Benimde son donemlerde en cok dinledigim albumlerden birisi. iyiler siyah giyer dehset sarki bu arada Cool

Başak Gender:Male OfflineTahLeN kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
PunkeR
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Cum May 16, 2008 23:04  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Güzel olmuş , teşekkürler.

Boğa Gender:Male OfflinePunkeR kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Headbanq
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

turkey.gif
MesajTarih: Cum May 16, 2008 23:05  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bende parçaların hepsini çok beğendim. Etrafımda albümü tavsiye etmediğim arkadaşım kalmadı. Röportajı görür görmez hemen okumaya koyuldum ve gerçekten büyük bir zevkle okudum. Harikasınız ne diyeyim..

Terazi Gender:Male OfflineHeadbanq kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
NeoRock
Forum Yöneticisi

greece.gif
MesajTarih: Cmt May 17, 2008 00:53  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Büyük üstad Soner Canözer'in değerli yorumları bu röportajı güzelleştiren en önemli faktör tabiki. Gerek bu güzel söyleşi için, gerekse Almora gibi bir dev müzik projesini bizlere sunduğu için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz..

Aslan Gender:Male OfflineNeoRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Therapne
-=Forum Tazesi=-
-=Forum Tazesi=-

blank.gif
MesajTarih: Pts May 19, 2008 12:30  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

iyiler siyah giyerr .)

Terazi  OfflineTherapne kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder  

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
Rock | Metal | Heavy Metal | Black Metal | Death Metal | Doom Metal
kurye | evden eve nakliyat
Site içerisindeki materyallerin kaynak gösterilmeden kopyalanması ve yayınlanması yasaktır.
Copyright © 2007 RockDream.Net

phpBB © 2001-8 phpBB GroupSite Haritası RSS Sitemap